Bijna in Algerije - Reisverslag uit Tozeur, Tunesië van Jos Diepen - WaarBenJij.nu Bijna in Algerije - Reisverslag uit Tozeur, Tunesië van Jos Diepen - WaarBenJij.nu

Bijna in Algerije

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

31 Oktober 2006 | Tunesië, Tozeur

Zo, ik ben weer 'en route'.

Vandaag een uur of 4 uit Monastir vertrokken. Gatverdarrie, wat typt dat toch lastig, zo'n Franstalig azerty toetsenbord...

Rond een uur of negen in Tozeur gearriveerd. Ik had nog geen idee waar en hoe ik zou overnachten. Dat bleek heel makkelijk want het blijkt een echt toeristenplaatsje te zijn. Het barst hier van de hotels en de tourbedrijven, met 4x4's. Zonder kaart en zonder te weten of er een camping is heb ik er toch een gevonden. Langs de weg staan hier weer allerlei politieposten en die weten best waar ik dat kan vinden. Tevens is er een mannetje aan wie ik naar de camping vroeg gewoon bij me in de auto gesapt en heeft in het Arabisch voor me rondgevraagd. Hij sprak zeer gebrekkig Frans maar het ging prima. Vanavond slaap ik dus in mijn daktent onder de palmbomen (letterlijk) op een camping. Niet zo avontuurlijk maar wel zo comfortabel en voor 6 dinar, 4 euro dus, vind ik het prima. Morgen nog 80 km naar de grens en dan staat daar een gids op me te wachten. Aan de ene kant weer vervelend, weer zo' n gids, aan de andere kant ook wel weer eens handig, zeker aangezien ik ongeveer niets van het land af weet.

Ik hoop dat het lukt om in Gardaia Tim te ontmoeten zoals de bedoeling is. Dat moet ook wel want ik heb op de officiele papieren (dat moet dus in Algerije) dezelfde route en datums neer laten zetten als wat Tim doet want ik sluit gewoon bij zijn route aan. Dan zijn we dus met zijn tweeen plus de gids en met twee auto's.

Ik heb overigens geen idee of er in Algerije Internetcafes zijn dus het kan zijn dat jullie een tijdje niks van me horen. Ik hoop van wel natuurlijk, we zullen zien.

Ik zal (weer) mijn best doen de auto heel te houden. En nu ga ik slapen en morgen vroeg en gezond weer op. Dat laatste lijkt overigens tot nu toe vrij goed te lukken. Nergens last van.

Groeten weer en ToyToy, Jos

• 01 November 2006 - 07:43

Alfred & Nicole:

Goeie trip vandaag. Je zult Tunesië niet snel vergeten denk ik. Maar er is hier ook nog veel te zien!!!

Groeten,

Hotel Toyota

• 02 November 2006 - 14:06

Folkert:

Hoi Jos,

Is het nog gelukt met je vooras lekkage?
    Ik volg je weer op de voet dat zul je begrijpen
    Wij zijn net terug uit Marokko, was geweldig!
    Veewl plezier en hou je 61 op de weg!
    Groetjes Folkert